Masakhane loopbaanadvies

Home

Wat doen we?

 

Contact

Home

Wie zijn we?

Waar staan we voor?

Samenwerking

Contact


We wandelen met u mee op uw (levens)pad. Hoe we dat doen kunnen we slechts globaal beschrijven. We streven heel concreet naar maatwerk en dat betekent dat we altijd op basis van individuele plannen werken. Waar staat u zelf? Waar wilt u heen? Wat beweegt u en hoe? Hebt u al stappen gezet en welke dan? Wat is daarvan het effect?

Dit zijn onze vertrekpunten. Samen met u bepalen we de route. Om u toch enig idee te geven, beschrijven we enige mogelijkheden waaraan u kunt denken.

Individuele loopbaanbegeleiding

Centraal hierbij staat de vraag welke volgende stap u in uw carrière wilt maken en ook daadwerkelijk kunt maken.

Waar wordt u enthousiast van? Wie bent u? Wat kunt u? Wat wilt u eigenlijk?

Wij helpen u bij het vinden van antwoorden op deze vragen. Soms is dat al voldoende om zelfstandig uw pad te vervolgen. Het kan ook nodig zijn dat we nog verder met u meelopen. Dan staan de volgende vragen centraal. Waar vindt u wat u wilt? Hoe komt u waar u wilt? Kortom hoe ziet de arbeidsmarkt eruit en hoe kunt u die bewerken.

Daarna kunnen we nog een eindje samen wandelen. We begeleiden u dan bij het kiezen van een nieuwe baan en het starten in die nieuwe baan. Ten slotte kunnen we via coaching bijdragen aan het behoud van plezier in uw werk.

Welke beroep past bij mij? Wat moet ik kiezen? Past mijn huidige beroep nog wel bij de ontwikkeling die ik als mens doormaak? En bij mijn kwaliteiten? Welke stappen zouden gezet kunnen worden om (weer) plezier te krijgen in werk.

Dit zijn de centrale vragen bij dit traject. Deze vragen kunnen in een individueel traject aan de orde komen, maar ook in een kleine groep.

Wat komt er kijken bij solliciteren? Hoe schrijf ik een goede brief? Hoe kan ik zorgen dat mijn CV eruit springt? Hoe presenteer ik me? Hoe zie ik er stralend uit?
U leert de belangrijkste aspecten van solliciteren te hanteren door ze te oefenen. Daarna kunt u zelfverzekerd solliciteren naar een functie die bij u past. Dit kan ook weer individueel of in een kleine groep.

Door de eigen ervaring van Marie-José Overmeer, kan zij u op weg helpen om met een handicap weer aan de slag te gaan. Hoe kunt u met uw handicap optimaal deelnemen aan het arbeidsproces? Waar liggen mogelijkheden? Daar zoeken we een antwoord op. Zo wordt uw handicap geen belemmering voor uw persoonlijke ontwikkeling, maar een uitdaging om het slechts een beperking te laten zijn.

Nieuwsgierig? Bel voor een vrijblijvende afspraak.

©  MASAKHANE  2007